torstai 4. huhtikuuta 2013

Dynamiittia ja murtovarkaita


Tämä kassakaappi on peräisin Inkeroisten rautatieasemalta. Miksi kaappi on rikki, sen selvittää uutinen, joka julkaistiin Kouvolan Sanomissa 17.9.1931.
Murtovarkaus Inkeroisten asemalla.
Kassakaapi murrettu räjäyttämällä. Viime tiistain vastaisena yönä tehtiin Inkeroisissa harvinainen murtovarkaus. Varkaat olivat nimittäin aamuyöstä tunkeutuneet asemakonttoriin ja murtautuneet kassakaappiin vieden sieltä rahaa yhteensä 3, 000 mk.

Tapahtuman kulku on ollut seuraava. Puoli neljän ajoissa toimeensa asemalle tullut asemamies huomasi ensimmäiseksi murron tapahtuneen. Hän ilmoitti asiasta heti asemapäällikölle. Myöskin nimismies hälyytettiin paikalle. Tarkastuksessa todettiin, että asemarakennuksen ikkuna oli siirretty ja sen kautta oli tunkeuduttu aseman konttoriin, jossa oli kassakaappi. Tämän jälkeen oli kassakaapin oven lukko räjäytetty luultavasti dynamiitilla ja viety kaapista rahaa yhteensä 3, 000 mk. Myöskin pilettikassaan oli murtauduttu, mutta sieltä saatu saalis oli vain noin 100 mk. Viereisessä huoneessa ollutta suurempaa kassakaappia, jossa rahaa oli enemmän, eivät varkaat nähtävästi olleet huomanneet. Tarkastusta toimitettaessa havaittiin vielä, että kassakaapin ympärille oli heitetty säkkejä, joitten tarkoituksena oli vaimentaa räjähdyksen synnyttämää ääntä. Räjähdyksen oli kumminkin kuullut lähellä asuva meijerin isännöitsijä, mutta kun ei lähistöllä näkynyt mitään epäilyttävää olevan tekeillä, ei hän kiinnittänyt asiaan sen enempää huomiota. Lähirakennuksessa asuva asemapäällikkö ei ollut räjähdystä lainkaan kuullut. Edelleen kävi selville, että myöskin aseman kohdalla seisoneeseen tavaravaunuun oli murtauduttu. Sieltä oli viety tupakkaa ja margariinia. Tupakoista löydettiin osa aseman puistosta erään puun juurelta. Poliisiviranomaiset ovat suorittaneet tarmokkaita tutkimuksia ja luulevat he jo päässeensä varkaiden jäljille.


Saatiinkohan varkaita koskaan kiinni? Myöhemmistä Kouvolan Sanomista en ole löytänyt uutista, jossa olisi kerrottu, että tapaus on ratkaistu.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti